Pascal

                   


Van het Vagevuur naar de Hemel - en terug


Beste kunstliefhebber,

Halverwege 2014 verscheen het langverwachte biografisch kunstboek over mijn overleden vader Pascal, misschien wel de meest 'originele' kunstschilder ooit van de Oost-Vlaamse gemeente Haaltert.

Er werden een beperkt aantal boeken gedrukt, in een prachtige uitgave, die er hopelijk zullen toe bijdragen dat Pascal Van den Steen als kunstschilder niet in de vergetelheid raakt.  Wie dit wenst, kan nogsteeds een exemplaar bestellen. Waarvoor vanzelfsprekend hartelijk dank.

De prijs per exemplaar bedraagt 50 euro en het wordt u toegestuurd als u dit bedrag stort (verzendingskosten inclusief) op rekening BE48 9731 3192 9027 van Etienne Van den Steen - Kasteeldreef 14 - 8210 Loppem

Vriendelijke groeten


__________________________________________________________________________________________________  

  

      

 

__________________________________________________________________________________________________

 

'Om optimaal te genieten van de soms mysterieuze beelden, brengt de indringende benadering van zijn zoon Etienne enig soelaas. In zijn boek  ontmaskert hij de droombeelden die zich verschuilen in het kunstwerk en laat hij ons genieten van de prachtige composities. Onze bewondering en waardering gaat naar de auteur van dit boek, die tijd noch moeite gespaard heeft om een dergelijke  sterk onderbouwde biografie te wijden aan zijn vader, Haaltenaar en ongeëvenaard kunstenaar. De Heemkundige Kring en vele kunstliefhebbers zullen dit enorme studiewerk zeker waarderen.

Het is een belangrijke bijdrage aan de Haaltertse bibliografie, een onmiskenbaar deel van ons erfgoed, dat wij blijvend moeten koesteren.'

                                      Willy De Loose,
                                      Voorzitter Heemkundige Kring  -  Haaltert, januari 2014


© Etienne Van den Steen 2018