Pascal

                   


Van het Vagevuur naar de Hemel - en terug


Halverwege 2014 verscheen het langverwachte biografisch kunstboek over mijn overleden vader Pascal, misschien wel de meest 'originele' kunstschilder ooit van de Oost-Vlaamse gemeente Haaltert. Het boek bevat naast een biografisch gedeelte ook een vergelijkende studie van zijn oeuvre met dat van de Renaissancisten.

Een beperkt aantal boeken werd gedrukt bij die Keure in Brugge,  die er hopelijk zullen toe bijdragen dat Pascal Van den Steen als kunstschilder niet in de vergetelheid raakt.  


__________________________________________________________________________________________________  

  

      

 

__________________________________________________________________________________________________

 

'Om optimaal te genieten van de soms mysterieuze beelden, brengt de indringende benadering van zijn zoon Etienne enig soelaas. In zijn boek  ontmaskert hij de droombeelden die zich verschuilen in het kunstwerk en laat hij ons genieten van de prachtige composities. Onze bewondering en waardering gaat naar de auteur van dit boek, die tijd noch moeite gespaard heeft om een dergelijke  sterk onderbouwde biografie te wijden aan zijn vader, Haaltenaar en ongeëvenaard kunstenaar. De Heemkundige Kring en vele kunstliefhebbers zullen dit enorme studiewerk zeker waarderen.

Het is een belangrijke bijdrage aan de Haaltertse bibliografie, een onmiskenbaar deel van ons erfgoed, dat wij blijvend moeten koesteren.'

                                      Willy De Loose,
                                      Voorzitter Heemkundige Kring  -  Haaltert, januari 2014


_______________________________________________________________________________________


© Etienne Van den Steen 2018